Välj en sida

Driva krog

Vare sig det är en uppsluppen studentmottagning, en enkel affärslunch, ett oförglömligt bröllop eller en storslagen femtioårsfest som man planerar, kan det vara skönt att slippa tänka på en viktig detalj: maten. I alla tider har maten spelat stor roll vid festliga tillfällen, och maten fyller fler funktioner än att göra gästerna mätta och belåtna.

Ja, maten är viktig, kanske viktigare än vi tror. Det är ofta runt borden med mat vi samlas och minglar, småprat om maten fungerar ofta som isbrytare för gäster som inte känner varandra sedan tidigare, och finns det inget annat att prata om vid festbordet, kan man alltid diskutera maten. Så det kan vara bra att redan i ett tidigt skede i festplaneringen bestämma vilken typ av mat man vill servera. Det finns cateringfirmor som serverar alla sorters mat, från mexikansk buffé och thailändska fiskrätter till svensk husmanskost och vegetariska tapas. Självklart kan även cateringfirman ordna smårätter som pajer, snittar och picknickmat. Och av efterrätter och desserter är utbudet stort – allt ifrån bröllopstårtor till fruktkorgar.

Festmat

Idag signalerar valet av mat vilken typ av fest det är – maten har blivit symbolisk för tillställningen. En fest med fantastisk mat kommer man ihåg länge och berätta gärna om, den blir till ett trevligt minne som man sparar på. Och likagärna kommer man ihåg fester med dålig mat, men vem vill vara ihågkommen som den som arrangerade en fest där maten inte gick att äta?

Samtidigt lever vi i en tid karakteriserad av tidsbrist. Vem har egentligen tid att laga mat till åttio gäster, eller ens möjlighet? Dessutom har antalet allergiker stadigt ökat de senaste åren, och man måste ställa krav på den mat som tillagas och serveras. Ta då även med i beräkningen alla de som har valt att äta enbart vegetariskt eller veganskt. Det blir lätt en stor utmaning att ordna mat till alla dessa gäster!

Cateringföretag

Varför inte då välja catering istället? Catering kommer från engelskan, och slår man upp det i ett lexikon får man besked att numera räknas det som ett svenskt ord också: det betyder färdigmatsleverans. Och det är ju precis vad det är – färdig mat som levereras dit den ska serveras. Enkelt och smidigt för den som hellre lägger tid på annat i festförberedelserna.

En annan fördel med att beställa catering är tillgången till den expertis som cateringkockarna erbjuder. Hos de flesta cateringföretag kan du idag boka tid för rådgivning inför din fest. Den mat som du hade tänkt dig kanske inte passar, kanske är det fel säsong för de råvaror du hade tänkt dig? Kanske blir det svårt att hålla den typen av mat varm länge, kanske blir den för svår och för dyr att frakta?

Det är för att besvara de här frågorna som cateringföretagen finns. Låt experterna hjälpa dig!