Välj en sida

Gillar du att laga och avnjuta riktigt goda måltider? Står du ofta värd för privata sammankomster där mat och dryck står i fokus? Då bör du gå in på Köttkvarnsguiden för att lära dig mer om köttkvarnar och klicka hem din alldeles egen sådan! Genom att göra detta får du nämligen tillgång till ett stycke köksutrustning som är närmast oumbärligt!

Om du tänker efter kan köttkvarnen trots allt använda för att förbereda en rad olika maträtter. Du kan bland annat använda den för att göra egen färs till hamburgare, köttfärssås och andra goda rätter. Dessutom kan du använda färsen för att göra din alldeles egen hemlagade korv. Men faktum är att det inte bara är kött som kan malas i kvarnen – även grönsaker kan du mala i den om du är något av en vegetarian.

Tänk på detta när du väljer köttkvarn

När du ska köpa en ny och fin köttkvarn finns det såklart flera olika faktorer som du bör ta hänsyn till. Så när du bläddrar bland de olika produkterna som Köttkvarnsguiden rekommenderar bör du därför lägga viss vikt vid följande saker:

  • Effekt. Effekten är faktiskt en av de allra viktigaste faktorerna att tänka på när du fattar ditt köpbeslut. Detta är nämligen den faktor som berättar hur effektiv en viss köttkvarn är. Ju högre effekt desto enklare kan köttkvarnen hantera det kött som du försöker mala. Därför vill du ha en relativt kraftfull produkt att ställa på köksbänken.
  • Vikt. Även vikten är såklart en faktor som du bör ta i beaktande. Vikten har förvisso inte en extremt stor betydelse då produkten ifråga ska stå på ett bord eller en bänkskiva. Men du vill ju inte heller behöva hantera en alltför tung köttkvarn om du ska stoppa undan och ta fram den med jämna mellanrum.
  • Storlek. Storleken är också viktig att tänka på då få av oss har ett obegränsat utrymme i köket. Den köttkvarn som du klickar hem bör vara tillräckligt stor för att fylla sitt syfte utan att för den skull ta upp onödigt mycket plats i ditt kök.
  • Pris. Sist men inte minst bör du också välja produkt utifrån din budget.