Välj en sida

Ska du beställa catering i Stockholm och funderar på vad som finns att välja bland? Många firmor erbjuder olika typer av mat och nedan följer ett exempel på hur en klassisk cateringmeny kan se ut.

Bufféer

Bufféer är många cateringfirmors mest populära val bland kunderna. Det är en smidig lösning eftersom en buffé innehåller något som faller dom flesta i smaken. Flera firmor som jobbar med catering i Stockholm har dessutom flera typer av bufféer med olika teman att välja bland – till exempel innehållandes fisk och skaldjur, vegetariska alternativ eller klassiska varianter med kött, kyckling och tillbehör.

En buffé passar dessutom till både stora och små sällskap och på dom flesta typer av tillställningar – alltifrån små privata fester till stora bröllop med många gäster.

Plock- och mingelmat

Även plock- och mingelmat av olika slag är vanligt förekommande på menyerna. Det är inte lika matigt som en buffé men kan räcka gott att servera på både events och fester. En fördel med detta är att det i regel kan ätas på stående fot och direkt med händerna.

Menyer med hela rätter

Annat vanligt på en klassisk meny är hela rätter. Det kan till exempel vara två- eller trerätters med en portion mat per gäst. Detta är ett bra alternativ till exempel vid ett bröllop där sittande gäster och en lång och trevlig middag önskas. Ofta finns flera olika rätter att välja bland och hos en del firmor som erbjuder catering i Stockholm kan det finnas möjlighet att skräddarsy en meny efter egna önskemål.

Olika aktörer som erbjuder catering i Stockholm

Det finns många olika aktörer som erbjuder catering och därmed kan även utbudet skilja sig. Ovan nämnda är bara vanligt förekommande exempel som ofta finns att hitta på menyerna. Dom olika aktörerna består bland annat av:

  • Företag som enbart erbjuder catering
  • Restauranger
  • Större matvaruaffärer

Matvaruaffärerna hör ofta till dom billigare medan finare restauranger i regel tar ett högre pris. Vad priset landar på kan försåts skilja sig beroende på vilken typ av mat som önskas samt om det görs tillval för andra tjänster, så som hjälp med servering. Det stora utbudet i Stockholm gör dock att det finns något för dom flesta smaker och plånböcker – vad väljer du?