Välj en sida

Har man turen att bo i Stockholm finns ett brett utbud av cateringfirmor att välja på. Här kan du välja på alla möjliga sorters mat och typ av fest – det finns cateringfirmor för alla varianter.

Vanliga event som många cateringfirmor levererar till inkluderar:

  • Affärsluncher
  • Bröllop
  • Studentmottagningar
  • Picknickar
  • Frukostar
  • Konferenser
  • Begravningskaffe
  • Temafester
  • Firmafester
  • Vernissager

Och så vidare – variationen är förstås oändlig! Har du kommit så långt att du vet vilken typ av fest du vill ha och när du vill ha den, är det dags att se sig om efter en cateringfirma som guidar dig genom valet och mat och som även kan hjälpa dig med den fortsatta planeringen.

Välja kost

Vad gäller maten är det allra vanligaste att välja någon typ av buffé. Det är populärt framförallt eftersom det underlättar serveringen under festen och för att det brukar garantera att alla gäster finner något gott att äta. Det brukar finnas färdiga buffémenyer att ta del av hos cateringfirman, eller också finns möjlighet att du som festarrangör själv plockar ihop några smårätter till en buffé. Menyerna brukar anpassas efter årstid och typ av fest, men vanligt är att någon form av tema bestämmer utgångspunkten. Buffé, eller plockmat, beroende på tidpunkt för festen, är populärt framförallt när gästantalet är stort.

Vill man inte ha buffé kan man istället välja exempelvis en trerättersmiddag där cateringfirman erbjuder dig flera olika rätter att själv sätta ihop en meny utifrån. Här hjälper de dig med en passande menysammansättning.

Ordna fest

Många cateringfirmor ordnar även hela event, det vill säga hjälper dig med hela arrangemanget av festen – från det tidiga planeringsstadiet till städningen efteråt. En stor fördel med att ta hjälp av en cateringfirma på det här sättet är att du slipper bli överraskad av detaljer som är lätta att glömma bort. För det sista man vill är ju att stå där under pågående fest eller vid festens slut och upptäcka att man inte tänkt på hur tomglashanteringen ska gå till! Sådana detaljer fixar istället cateringfirman åt dig.

Det är också vanligt att cateringfirman har egna festlokaler till uthyrning eller samarbetar med flera festlokaler runt om i stan. På så sätt blir det enklare för dig som festarrangör att välja festlokal och du slipper hantera flera olika leverantörer samtidigt. Enkelt och smidigt att låta cateringfirman ha hand om både maten och lokalen alltså! Det kan du också spara pengar på eftersom du slipper leveranskostnaden om cateringfirman ligger i anslutning till festlokalen. De flesta firmor med bas i Stockholmsområdet levererar i hela storstadsregionen, men det kan ändå vara smart att välja en som ligger i närheten av din festlokal, eftersom avståndet ändå kan bli långa. Tänk på att leveranstiden bör ta i beaktning eventuella trafikköer om maten ska levereras i rusningstid.