Välj en sida

Drinkar skiljer sig åt från andra alkoholhaltiga drycker på fler än ett sätt. Till att börja med ser de lite roligare och mer spännande ut. De är ofta färggranna och garnerade med en skivad frukt eller liknande. Dessutom består vissa av flera olika lager och är därmed rena rama smakbomberna!

Därför är drinkar så pass goda och populära. Populariteten kan delvis bero på att vi kopplar dessa drycker till avkopplande och trevliga stunder. Du kan till exempel välja att avnjuta en god cocktail medan du ligger på stranden eller vid poolen på din solsemester. Eller så kanske du njuter av en dry martini eller någon annan drink på ett kasino eller dylikt. Dessa drycker är helt enkelt förenade med lite mer speciella stunder som betyder lite mer för oss. Hitta recept och information via https://drinkar.nu/.

Hur skiljer sig en drink åt från andra alkoholhaltiga drycker?

Den stora skillnaden mellan en cocktail och andra alkoholhaltiga drycker är ingredienserna. En drink innehåller också alkohol men utgörs av en kombination av olika alkoholsorter samt andra ingredienser. Några exempel på de övriga ingredienserna är:

  • mjölk
  • fruktjuice
  • grädde

Som du märker är det bara fantasin som sätter stopp för de oändliga möjligheter som drinkar erbjuder. Så den stora skillnaden mellan till exempel en cocktail och någon annan alkoholhaltig dryck är alltså ingredienserna. Såväl antalet ingredienser som deras diverse typer skiljer sig åt.

Drinkar är vanligtvis inte färdigblandade

Dessutom skiljer sig de olika dryckerna åt på ännu en punkt: tillverkningen. Visst, idag finns det vissa färdigblandade drinkar att köpa även på Systembolaget. Men en cocktail kommer vanligtvis inte färdigblandad på en burk eller liknande. Istället är det ofta du själv, en bartender eller någon annan som har till uppgift att blanda drinken. Personen ifråga kan då använda sig av vodka, gin, rom, tequila och andra alkoholsorter och blanda dessa med helt andra drycker, örter och frukter.

Det finns egentligen inga vare sig skrivna eller oskrivna regler för hur en cocktail ska blandas till. Därmed finns det ett stort utrymme för kreativitet för den som vill skapa en alldeles unik drink! Så om du är intresserad av att skapa något unikt är det bara att släppa lös din fantasi!