Välj en sida

Ska du uppvakta någon du håller kär, men har brist på idéer när det gäller present? Varför inte göra något minnesvärt tillsammans och gå på en vinprovning i Göteborg. Förutom att få en trevlig kväll tillsammans, få smaka på goda viner och få ta del av en massa spännande kunskaper så blir det dessutom ett fint minne. Nedan kan du läsa mer om vinprovning i Göteborg – vad det innebär samt var och hur man hittar dom.

Nya kunskaper och goda smaker

vinprovning GöteborgEn vinprovning är mycket mer än att bara sätta glaset till munnen och smaka på några olika viner. Dom flesta tillfällena är noggrant planerade och hålls av en sommelier – en slags expert på vin. Denne guidar sällskapet genom historia, tillverkningsmetoder och smaker. Samtidigt som man njuter av goda viner kan man nästan säkert räkna med att lära sig något nytt om den populära drycken. Bara en sådan sak att lära sig att matcha olika viner till olika maträtter är något man kan ha nytta av på sina egna middagsbjudningar!

Det är också vanligt att man får lära sig om:

  • Olika druvor
  • Dom olika vinregionerna
  • Hur man lär sig känna smakerna i vinet

Med sina nya kunskaper om dofter, smaker och utseende på vin kan man sedan avgöra dess kvalitet. Även detta är något man kan stila med när man själv bjuder in till festligheter med vänner och bekanta.

Köp presentkort på vinprovning i Göteborg

Att ge bort en vinprovning i Göteborg är en fin present till den som är intresserad av vin och dess historia. Det finns många arrangörer som säljer vinprovningar som upplevelsepaket, där man vid köpet får ett slags värdebevis, eller presentkort, att lösa in när man själv vill. Detta är en fördel om det känns svårt att pricka in ett datum i förväg, då mottagen istället själv kan göra sin bokning.

Hitta vinprovningar på plats

Vinprovning i Göteborg säljs inte bara som upplevelser och presentkort, utan hålls också i flera restauranger och barer. Här är det lättare att bara ramla in när andan faller på, förutsatt att det inte är fullbokat. För att vara på den säkra sidan kan det såklart vara bra att boka åtminstone ett par dagar i förväg, för att inte riskera att missa kalaset.