Välj en sida

I Stockholm erbjuder både större matbutiker, restauranger och renodlade cateringföretag olika slags catering. Genom att ställa matbutiken mot restaurangen visas fördelarna och nackdelarna.

Utbudet – kallt eller varmt?

Den stora skillnaden mellan matbutiken och restaurangen är utbudet av rätter som kan beställas. Önskas varm mat är det restaurangen som bör prioriteras.

Matbutik
Smörgåstårta, sallader eller planka? När catering beställs från en matbutik handlar det primärt om kalla rätter som kan göras iordning lång tid i förväg. Dessa är sedan inplastade när de hämtas. Smidig lösning om exempelvis maten är tänkt att tas med på en längre resa ut i Stockholm skärgård. Det är även mycket vanligt vid examen eller studenten att bjuda på sådan mat.

Restaurang
Beställs maten från en restaurang kan den levereras varm direkt till festen, bröllopet eller eventet. Därmed kan även ett betydligt bredare utbud väljas. I Stockholm finns restauranger inom de flesta inriktningar och det går exempelvis att beställa catering med inriktning mot:

  • Grekiskt
  • Italienskt
  • Vegansk mat
  • Iranskt

Utkörning eller hämtning?

Vill du få maten utkörd? Kontakta en restaurang. Även på denna punkt har restaurangen störst flexibilitet.

Matbutik
De flesta matbutiker säljer enbart mat till de som kan komma och hämta maten själv. De erbjuder alltså inte någon utkörning. Det krävs därmed lite mer planering av de som köper maten.

Restaurang
När en restaurang erbjuder catering sker detta uteslutande med möjlighet till utkörning. För kunden är det bekvämt att välja mellan varm och kall mat samt kunna få maten serverad till dörren. Utkörning kan exempelvis ingå om adressen är inom centrala Stockholm och mot ett visst tillägg om det är ytterområden.

Pris för catering inom Stockholm

Billigast alternativet är matbutiken. Det beror delvis på begränsat utbud och att inte utkörning ingår.

Matbutik
Är priset det mest avgörande i val av leverantör av mat? Välj en matbutik! De kan hålla lägre priser eftersom de använder sina egna produkter vill tillagning samt att de har ett begränsat utbud av produkter och tjänster.

Restaurang
Är en restaurang för dyr? Jämför priset mot flera andra. Det kan skilja en hel del.

Övriga tjänster

Önskas tilläggstjänster? Kontakta en renodlad cateringfirma – de har generellt mest extratjänster.

Matbutik
Hos matbutiken man maten till festen köpas. Men några fler tjänster kan inte bokas.

Restaurang
Det finns restauranger som har ett mycket stort utbud som kan erbjudas tillsammans med catering. Det kan handla om allt från att hyra stolar och bord till att städning ordnas efter festen.

Läs mer i vår artikel om cateringmenyer här: https://krogfakta.se/catering-i-stockholm-sa-kan-en-meny-se-ut/.